WERKZOEKENDEN MET UITKERING:

Iedere Nederlander moet in principe zoveel mogelijk proberen zelf in zijn levensonderhoud te voorzien. Betaald werk is daarvoor het belangrijkste middel. Dit is het uitgangspunt van de Participatiewet. Hebt u geen werk en geen andere voorzieningen (bijvoorbeeld een uitkering volgens de Ziektewet of de Werkloosheidswet)? Dan is het de taak van de gemeente om u te helpen bij het zoeken en vinden van werk. Totdat er werk is gevonden, kunt u een bijstandsuitkering ontvangen. Bij die uitkering horen rechten en plichten.

U hebt recht op een bijstandsuitkering, als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

- U hebt geen of weinig inkomsten (bijvoorbeeld uit werk of een uitkering).
- Uw vermogen (bijvoorbeeld spaargeld, eigen woning, auto, aandelen) mag niet te groot zijn.
- U hebt geen recht (meer) op andere regelingen zoals een werkloosheidsuitkering of studiefinanciering.
- U bent minimaal 18 jaar oud.
- U verblijft legaal in Nederland.

Wat moet u doen wanneer u een uitkering heeft en u graag aan het werk wilt? Maak een afspraak met uw consulent Werk en Inkomen van uw gemeente. Vertel hem of haar dat je graag aan het werk wilt en dat je gelezen/gehoord hebt van TALENTplaza. Dat je graag je talent wilt onderzoeken en je geloof hebt dat sport je kan helpen meer kans te krijgen op de arbeidsmarkt. Een leerwerktraject bij een passende werkgevers, lijkt je fantastisch.

Vervolgens geef ons de naam en telefoonnummer door van jouw consulent bij de gemeente, zodat wij voor jouw een gratis traject kunnen regelen. Heeft jouw consulent nog niet van TALENTplaza gehoord, dat kan ondanks de afspraken die wij met jouw gemeente hebben, dan geef je de website www.talentplaza.nl. Zodra wij van jou het telefoonnummer hebben ontvangen van jouw consulent, dan nemen wij met hem of haar contact op.


Vitaal Talent Werkt!