Sporten

De deelnemer volgt een sportprogramma bij een, door TP aangewezen en geaccrediteerd, fitnesscentrum. Na een intake met een personal coach, getraind in het werken met werkzoekenden en werknemers, maakt de coach een sportprogramma op maat, vormgegeven in een trainingsschema, met persoonlijke begeleiding in groepsverband. Eens per maand toetst hij de fitheid van de deelnemer.

De taak van de personal coach is om de werknemer te blijven motiveren en de vitaliteitontwikkeling van de deelnemer te monitoren. Het geheel is digitaal meetbaar voor onder meer progressie analyses en communicatie.

TP traint de personal coaches bij de fitnesscentra en levert op termijn gecertificeerde opleidingen, zodat fitnessinstructeurs zich kunnen ontwikkelen tot vat-coaches.

Maatwerk

Wanneer andere zaken de vitale gezondheid in de weg staan, zoals overgewicht, mentale kwetsbaarheid of stress, besteden we behalve door sporttraining ook aandacht aan specifieke en persoonlijke aandachtspunten. Vitale gezondheid hangt namelijk nauw samen met je gezond in je lijf voelen. Stressgevoel of overgewicht kan dit gevoel sterk negatief beïnvloeden. Waarmee we aangeven dat we eerst aan deze aandachtspunten moeten werken, alvorens we met sport het gewenste vitaliteitgevoel kunnen realiseren.

Wanneer deelnemers bijvoorbeeld psychologisch in de knoop zitten, obesitas hebben of een burn-out hebben, is er medisch gerelateerde hulp nodig. Wij adviseren de deelnemer eerst hieraan te werken en bij voldoende genezing pas te beginnen met het vat-programma. Wij helpen de deelnemer aan passende hulp, verzorgd door externe gezondheidsaanbieders.

Vitaal Talent Werkt!